Food Court Melayu vs Cina!

Aku rasa macam nak share sesuatu apa yang aku dengar dari Big Boss aku baru-baru nie.. Ucapan dia membuat aku pun terasa betul juga apa yang  dikatakan..

Kenapa selalu tengok food court Cina sentiasa penuh berbanding food court Melayu?

Food court

Food court cina tak ada beza, meja kaler biru untuk kedai warna biru, meja merah untuk kedai warna merah.. Mana tempat kosong saja, boleh duduk dan order laa kedai mana pun yang pelanggan suka.. Betul ket tidak aku tak tau sebab aku tak pernah makan food court Cina.. Menurut penceritaan Big Boss aku laa…

Food court melayu pula, selalunya meja biru kena order kedai warna biru, dan meja merah kena order dengan kedai warna merah.. tak semua tempat, tapi adakan yang macam tue? betul tak?

Kebetulan pula pelanggan ramai yang suka kedai merah, ramai-ramai duduk kat meja merah, sampai penuh.. Tapi Meja warna biru, tak ramai sangat pelanggan, Kita pula baru 1st time sampai food court tue, apa yang selalu terlintas difikiran kita?

tentu kedai warna merah masak sedap, sebab tue orang ramai.. Kita makan kat kedai merah saja laa.. Betul tak? Itu yang selalu terlintas di mindset kita?

Tapi kalau tak ada perbezaan warna meja dan kedai, agak-agak akan terjadi tak situasi yang macam tue?

Apapun, semuanya terletak pada mindset kita.. Jangan mudah terpedaya dengan apa yang kita lihat.. tapi bagaiman kita melihat…

 

Comments

    • says

      Pilih kedai yang tak ramai orang sebab tak perlu tunggu lama since anak2 jenis tak boleh berlama2 bila makan kat kedai.. dorang cepat bosan.. hehehe..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.