Baby girl!!!

Adam masa baby!

Akhirnya! penantian satu penyeksaan… Baru-baru nie, masa bini aku pergi check up dia buat scan sekali.. Kali nie, orang tue bagitau kemungkinan kandungan bini aku, baby girl..

Pergh! teruja betul aku dengar bila dah kata macam tue.. Maklumlah, sekarang memang nak anak perempuan pulak.. Dah ada 2 hero untuk tolong jadi bodyguard adik dia… he he.. Continue Reading…

Iklan di blog aku menjadi!

Masih mencari cara buat duit melalui blog!

Fuyoo! rasa macam satu kepuasan bila entri yang dihasilkan aku mendapat maklum balas yang memberansangkan.. Perasaan gembira yang teramat sangat bila apa yang aku kongsikan mendapat perhatian orang lain.. Di samping itu dapat membantu perniagaan orang lain…

Entri yang macam ini laa yang selalunya membuatkan aku still lagi berblogging.. Continue Reading…

Harga masuk Petrosains KLCC

Klik untuk gambar lebih jelas

Klik untuk gambar lebih jelas

Musim cuti sekolah dah bermula, mesti ibubapa semua pakat pening nak bawa anak pergi mana-mana cuti sekolah nie.. Salah satu tempat cadangan aku kalau sampai KL, Petrosains KLCC… UNtuk harga masuk Petrosains, boleh klik gambar atas ye… Continue Reading…

Berkerja secara fleksibel!

talkshow di urban mom

talkshow di urban mom

Berkerja secara fleksibel! menarik tak? Bagi perempuan yang berkerjaya, kadang-kadang selalu dalam delima bila tiba fasa ada anak kecil, betul tak? Berbahagi masa dengan kerja dan jaga keluarga di rumah?

Kebetulan pula dalam minggu lepas masa event Urban Mom di One Utama.. flexWorkLife.my ada buat satu wawancara tentangĀ “I Made A Career Comeback” untuk perempuan, bagi memulakan kerjaya selepas bersalin atau sudah lama berhenti sebab menjaga urusan rumah tangga..

Antara ahli panel wawancara itu ialah Continue Reading…

Bermalam di homestay berdekatan pasar malam Brinchang!

pasar malam Brinchang

pasar malam Brinchang

Cuti sekolah! diorang kata pasar malam Brinchang di Cameron Highland tiap-tiap hari buka. Betul ka? Memang waktu yang sesuai.. Lagipun masa cuti sekolah memang ramai yang bercuti di Cameron Highland, betul tak?

Tak dapat rasa sejuk di luar negara, dalam negara pun boleh.. Cuma tak turun salji je lagi… he he.. Continue Reading…