Suicide Squad lagi best dari Superman VS Batman!

Suicide Squad

Assalamualaikum,

Boleh tahan lama jugak aku tak tulis pasal movie dalam blog nie kan? kalau tidak dulu, kerap jaa aku update…

Setiap kali movie baru aku tengok mesti aku tulis.. Tapi sekarang, dah kurang dah.. Mood menulis tentang movie dah kelaut kot.. hi hi.. Continue Reading…

Selamat bertukar kepada Simpanan Shariah KWSP

KWSP patuh shariah dah...

KWSP patuh shariah dah…

Alhamdulillah,

Akhirnya settle juga untuk pindah ke dana simpanan shariah KWSP yang bermula daftar pada 8/8/16.. Memilih yang halal itu wajib… betul tak?

Sama macam kita pilih antara perbankan konvensional atau perbankan islam.. Insuran atau takaful.. Tapi yang penting kita kena faham apa itu muamalat islam.. Baru tak sembrono, memperlekehkan tentang kewangan islam.. Continue Reading…