Iklan di blog aku menjadi!

Masih mencari cara buat duit melalui blog!

Fuyoo! rasa macam satu kepuasan bila entri yang dihasilkan aku mendapat maklum balas yang memberansangkan.. Perasaan gembira yang teramat sangat bila apa yang aku kongsikan mendapat perhatian orang lain.. Di samping itu dapat membantu perniagaan orang lain…

Entri yang macam ini laa yang selalunya membuatkan aku still lagi berblogging..

Contoh maklum balas yang baru dapat!

Contoh maklum balas yang baru dapat!

Kalau dulu, aku hanya mengharapkan CPUV dari nuffnang.. Itupun! punya susah nak cecah rm50.. Nak cukupkan rm 50 semata-mata untuk cash out saja.. Bila log in Nuffnang, kalau ada saja CPUV, terus saja rajin blogwalking, semata-mata untuk dapat balik lawatan balas dari kawan-kawan blogger lain..

Sekarang, Alhamdulillah! income dari blog tak semestinya melalui CPUV Nuffnang lagi tapi dari segi blog post.. Walaupun kadang-kadang tak dapat cash, dapat baucer yang berguna pun dah bersyukur.. Itu tak termasuk free gift lagi.. Speaker, pendrive dan lain-lain lagi…

Antara Sponsor post dari Nuffnang

Tapi yang paling berbaloi bila apa yang kita tulis mendapat maklum balas yang sebaiknya..

Teringat kata-kata Ben! (Blogger model Yeos tue) Lebih kurang camni!

“kekuatan blogger bukan terletak kepada follower atau trafik.. Tapi keupayaan untuk membantu mempengaruhi melalui penulisan”

Aku faham lebih kurang camni laaa.. Tak ingat tapi hari tue dia ada pinned post kat facebook Kelab Blogger

Comments

  1. says

    Bila menulis, apa yang penting adalah apa yang orang baca tulisan kita tu dapat. Bila berblog, lebih banyak kepuasan dapat kita rasa. Bukan saja dapat kongsi ilmu dan buah fikiran, dapat juga tolong kembangkan perniagaan orang lain 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.