Pengalaman Workshop Little Scientists yang best!

workshop little scientists

Assalamualaikum dan salam hormat,

1st of all aku nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada Bro Ben yang memperkenalkan aku dengan workshop Little Scientists ini. Pengalaman aku membawa 2 hero aku untuk join workshop ini memang berbaloi dan best. Walaupun untuk Aisy tak berapa terkesan sebab asyik nak main saja. he he, at least dengan workshop ini, ada juga kesan untuk Adam.

cikgu

Selalu anak-anak kan banyak bertanya, macam Adam, memang banyak bertanya dngan apa yang dia lihat sekeliling. Dengan program little Scienctist ini dia akan faham apa yang di tanya. Kadang-kadang kita pun susah nak jawap. Tapi dengan cara yang dibawa little scientist insyaALLAH dia akan faham.

Adam, Aisy dan Danish

Untuk workshop hari tue, banyak ditekankan dengan Float(terampung) dan Sink(tenggelam). Kanak-kanak memang senang belajar melalui permainan.  Disamping main, setiap ujikaji dikaitkan dengan kawasan sekeliling. Aku memang suka dengan cara yang macam ini. Memang menarik minat anak-anak untuk belajar.

Aku harap sangat kalau semua tadika menyediakan program ini dalam silibus mereka. Selain menarik minat anak-anak dapat juga mereka belajar something. Sambil kaitkan dengan kuasa alam

Founder Little Scientists

Diasaskan oleh Ms Ho Teh Eng, ibu kepada 2 cahaya mata. Sanggup tinggalkan jawatan dahulu sebagai jurutnkan program little scientists ini.  Beliau juga pernah memenangi Creative Young Entrepreneur Award 2009 by Junior Chamber International (JCI) Malaysia.

little scientists 12

Sedikit sebanyak tentang Little Scientists

- Program unik yang mempunyai 12 tahun pengalaman.

- Berkhidmat lebih dari 450 buah tadika. Contoh seperti Brainy Bunch Islamic Montessori, TadikaDzulIman, Al-Fatih Integrated Preschool

senarai tadika

Kenapa aku kata Little Scientist program bagus

- Boleh membuatkan anak-anak bertambah minat dan faham untuk belajar sains.

- Sambil ujikaji anak-anak bermain, ini lagi meransangkan otak mereka.

- Boleh terapkan nilai islam dalam setiap yang di pelajari

- Dengan pratikal anak-anak lebih faham apa yang cuba disampaikan.

pratikal little scientists

Apa yang setiap tadika dapat bila berkerjasama dengan Little Scientists

- Sistem: pihak Little Scientists akan menyediakan kurikulum Sains (rancangan pengajaran, alat, bahan-bahan eksperimen mengajar) dan melatih guru-guru.

- Semuanya di sediakan oleh pihak Little Scientist.

program little scientist

Untuk keterangan lebih lanjut, korangg oleh try tengok link yang ada di bawah.

Website: http://www.littlescientists.com/

Blog: http://littlescientistsblog.blogspot.com/

Facebook: https://www.facebook.com/TheLittleScientists

Youtube: www.youtube.com/LittleScientistVideo

 

Untuk yang nak beli sendiri untuk ajar anak di rumah, boleh try tengok sini.

Online shop: http://www.littlescientists.com/shop/

 

7 thoughts on “Pengalaman Workshop Little Scientists yang best!

  1. Pada usia mudah lebih mudah untuk dipupuk minat dengan ilmu sains. Pendedahan seperti ini membuka minda anak-anak.

  2. Pendekatan dan pendedahan yang sangat bermanfaat untuk kanak2. Di sekolah anak saya pun, seawal 2 tahun mereka sudah didedahkan dengan program ini.
    Syuhada Baharudin recently posted…1st Give Away by Mieyza RoslanMy Profile

  3. Kalau ada anak kecil memang sesuai sangat dedahkan diorang dengan pembelajaran sains macam ni..bagus untuk minda anak2 berkembang.
    Hafiz Rahim recently posted…Ada Apa Dengan KLIA2My Profile

  4. bagus ni, anak-anak mesti minat. tertarik dengan kedainya, mainan yang lebih ilmiah, buat anak berfikir dan bertanya.
    Denaihati recently posted…Awek Cun Idaman KalbuMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge