Maharaja Lawak Mega Minggu ke 5

Salam hormat,

Seperti minggu sebelum ini, sedikit komen dari juri yang tak bertauliah tentang Maharaja Lawak Mega 2013 iaitu aku sendiri. Minggu ini peserta dapat tajuk bebas. Bagi aku tajuk ini sepatutnya peserta buat sempoi. Tapi apakan daya, idea tetap tak ada kot.

Kalau nak cadangan dari aku, lawak mana yang korang patut tengok ialah 

1 – Kumpulan Shiro memang sempoi. (Bangla jual karpet.)
2 – Bocey dengan segmen Primadollah. (walaupun baru lagi tapi mantap)
3 – Sepahtu dengan isu sewa rumah dan kerja. (Memang lawak dari minggu lepas)

Untuk kumpulan yang lain, aku rasa macam kekurangan sikit minggu ini. Tapi aku respek dengan kumpulan Wala, kalau sebelum ini lawak dengan hanya punch line melalui dialog. Kali ini sekali dengan aksi sekali.

Jambu macam kekurangan idea. tak lawak macam sebelum ini. SYJ sempoi, tapi shuk buat lawak double meaning yang kurang best.

Juri nampak macam pilih kasih, yang popular banyak bintang. Kurang popular macam biasa. pengundi pun sama. mengundi menikut 

Harap sangat pengundi bijak dengan memilih Bocey. Kosisten dari awal minggu sampai sekarang, Tapi apakan daya, kabel tak cukup kuat. he he.

Di Malaysia undian melalui populariti, bukan berdasarkan performance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.