1st time bagi hadiah diary 2017 kepada client

Sepanjang aku jadi seorang Agen Unit Trust yang berwawasan, aku tak pernah lagi bagi hadiah yang limited edition macam nie.. Tahun ini, kali pertama aku beli diari untuk dihadiahkan pada client aku yang tertentu.. Bukan pilih kasih, tapi pilih yang mana telah menyokong aku selama ini..

[Read more…]

Dividen KWSP tahun 2015!

Gambar sumber dari facebook..

Gambar sumber dari facebook..

Kalau tak ada facebook, aku pun tak tahu berapa dividen kwsp tahun 2015 nie..

Maklum laa, paper memang tak beli, jimat.. Semua berita melalui online jaa.. Kadang-kadang beli paper pun, lambat berita dari tahu online.. Kan? Kan?

[Read more…]

Cara keluarkan akaun KWSP

Mesti ramai pekerja swasta yang familiar dengan KWSP ini.. betul tak? Maklumlah, KWSP lah tempat simpanan wang di mana para Pencarum (pekerja swasta) akan gunakan selepas tamat tempoh perkhidmatan atau kata lainnya PENCEN.. Untuk pengetahuan pencarum hanya layak keluarkan semua duit yang ada dalam akaun KWSP pada umur 55 tahun dan keatas.. [Read more…]