Berhijrah dari IOS ke ANDROID

Setelah bertahun dengan ios.. Sekarang aku dah berhijrah ke android Oreo.. Nak kata sedih, tak laa sangat.. Memandangkan ios atau apple bagi aku dah kurang wow factor..

Smartphone pertama aku yang pertama di mana selepas symbian dari nokia.. Adalah Samsung Galaxy Ace.. Aku cuma sempat pakai untuk 4 bulan tak silap aku.. Memandangkan susah download apps dan selalu memory full.. Masa tue tak banyak boleh transfers dari storage phone ke memory card.. So selalu laa naik notifications full..

[Read more…]

Smartphone baru Apple – Iphone 6 dan Iphone 6 plus!

Akhirnya! smartphone yang ditunggu-tunggu aku dah keluar… Mana aku nak pilih? 6 atau 6 plus? Beza dari segi saiz dan berat..

Tapi kali nie, aku prefer 6 plus kot.. Nampaknya kena kumpul duit siap-siap… Lagipun sekarang tak payah beratur panjang macam dulu.. Sebab sekarang orang ramai banyak dah beralih ke Android..

Aku tetap dengan IOS.. Untuk certain-certain gajet je aku tetap dengan Android..

Apa yang sedih, kamera tetap 8 megapixel.. Org up laa sikit ke 12 atau 16 megapixel… bajet kurang betul laaa Iphone 6 nie…