1st time makan Shellout

 

Ciq Na Corner

Ciq Na Corner


Sejak shellout popular dulu.. Aku tak pernah lagi merasa.. Teringin tue memang ada, cuma tak kesampaian.. Tambah pula bila dengar kata, harga boleh tahan juga mahal..

So aku postpone laa nafsu makan Shellout nie.. Nak dijadikan cerita, baru-baru nie bini aku mengidam plak nak makan Shellout.. Bila di ternampak kat timeline facebook dia..
[Read more…]

JJCM Khory Steamboat Tikam Batu, Sungai Petani, Kedah

Assalamualaikum dan salam hormat,

Review Restoran Steamboat ini bukan untuk berlawan dengan Food Blogger Popular INI, he he. Tapi atas diri sendiri yang nak buat untuk orang yang jalan-jalan mencari kedai steamboat murah area Sungai Petani atau Tikam Batu, Kedah.
Untuk sesiapa yang berdekatan, jangan lepaskan peluang untuk try makan di Khory Steamboat, Grill & Yong Tau Fu. Kedai ini baru je buka dalam 2 atau 3 bulan kot tak silap aku. Waktu aku makan nie, harga masih dalam promosi. RM10/seorang. Memang murah kaw kaw punya. Dengar kata lepas promosi harga naik cuma rm13/seorang. untuk kepastian tunggu aku pergi lagi sekali bila balik kampung ye… he he
Bagi aku kawasan kedai agak kecil untuk menampung keluarga yang besar, so, kalau korang nak datang ramai-ramai. Better buat tempahan dulu. Boleh tengok no phone di Facebook Pages yang aku kongsi atas tue ye.
Yang menariknya di Khory Steamboat bagi aku, Grill dia memang sedap. Kalau datang jangan lupa try ayam daging diperap tue, confirm korang tambah banyak kali. he he. Sos buatan sendiri ye… Itu yang terbaik..

Dah laa, yang lain korang tengok je laa gambar yang aku sempat snap tue. Tengok review dari Blog MJ tentang Steamboat Khory nie. Lain kali balik kampung, akan aku terjah lagi.

 Rahsia Bisnes BURGER