Aisy dah start tidur asing

tidur belaga kaki.. Katil atas tak kena kipas

Genap umur 6 tahun kami start ajar Aisy tidur bilik asing.. Dah tak tidur bawah ketiak aku lagi.. Hi hi.. Dah besarkan.. Adam pun lebih kurang 6 tahun gak ajar tidur asing..

Akhirnya budak manja ini telah dikuarantin tidur bilik lain.. Apa lagi katil 2 tingkat dah beli. So dia gi tidur dengan Adam laa.. Tapi boleh plak.. Tdo bawah sekali.. Belaga kaki.. Alasan atas tak kena kipas.. Tapi dah adjust.. Mala seterusnya.. Adam atas.. Aisy bawah..

[Read more…]

Berhijrah dari IOS ke ANDROID

Setelah bertahun dengan ios.. Sekarang aku dah berhijrah ke android Oreo.. Nak kata sedih, tak laa sangat.. Memandangkan ios atau apple bagi aku dah kurang wow factor..

Smartphone pertama aku yang pertama di mana selepas symbian dari nokia.. Adalah Samsung Galaxy Ace.. Aku cuma sempat pakai untuk 4 bulan tak silap aku.. Memandangkan susah download apps dan selalu memory full.. Masa tue tak banyak boleh transfers dari storage phone ke memory card.. So selalu laa naik notifications full..

[Read more…]

Bini aku dah tersampuk dengan drama Korea!

Drama 1st aku layan

1st Drama Korea aku terjebak bukan Winter Sonata… Tapi drama Hotelier.. Tahun 2001 tak silap aku.. Lepas tue, aku tak tengok dah.. Sampai laa kawan aku share dvd dia cerita Sassy girl..

Memang best gila cerita tue, terus aku pun terjebak layan DVD korea.. Pastu setelah berapa lama tak layan Drama Korea, Drama yang menarik minat aku… Cerita Full House.. Tue pun, sebab ex-aku suka tengok.. Aku pun terjebak.. [Read more…]