Isi minyak di Shell dengan Kad Bonuslink

Kad magic aku... hi hi

Kad magic aku… hi hi

Sebenarnya aku baru tau, rupanya dengan kad bonuslink, rupa-rupanya boleh isi minyak free.. Tak sangka betul..

Aku dah ada kad bonuslink nie, dah lama, tapi tak pernah register pun, kat bonuslink.. Yang aku tau… Bila pergi mana-mana kedai, kalau boleh dapat point/mata ganjaran Bonuslink, aku bagi saja.. [Read more…]

Takaful bukan sekadar Medical Card


Assalamualaikum dan salam hormat,

Tip Takaful

Jika NYAWA dianggap sebuah rumah, medical card ibarat pagarnya. Sebelum masuk ke rumah, perlu buka pagarnya.

Begitu juga takaful; medical card ibarat pagar untuk malapetaka kematian, lumpuh, kemalangan, dan sakit kritikal. Tidak guna berpintukan emas permata seandainya rumahnya pondok.Biar rumah dan pagarnya sekufu.

[Read more…]

Cara Habiskan Hutang Kad Kredit!

Cara habiskan hutang kad kredit

Kad Kredit

Kad Kredit? Ada pro dan kontra. Kalau pandai guna memang berbaloi. Tapi kalau sebaliknya, mesti masalah dibuatnya. Gara-gara pembelanjaan mengikut hawa nafsu. Kebanyakkan orang yang diistiharkan bankrap adalah orang yang mempunyai masalah dengan Kad Kredit. Disini aku nak kongsikan cara habiskan hutang kad kredit…

[Read more…]

Ubat Bayi Sakit Mata Selain Dari Susu Ibu!

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Anak atau bayi sakit mata?

Ini adalah pengalaman untuk keluarga aku sendiri. Ini terjadi kepada anak aku yang kedua iaitu Aisy. Matanya bukan la merah sangat, cuma tahi mata banyak. Kalau tidur tue, memang susah untuk buka mata bila dah bangun. Biasala, budak yang tak tahu apa-apa lagi. Tahu merengek je bila jadi macam tue.

[Read more…]