Aku belajar sesuatu dari cerita ini!

Buku update iman laju-laju

Cerita ini, aku dapat dari buku “Update Iman Laju-laju”… Banyak yang aku dapat dari buku ini.. Cerita yang simple… Tapi banyak yang aku dapat isi… Memang sempoi laa… Harga RM20 untuk ilmu nie.. Memang berbaloi..

Aku pun tercari-cari sapa laa Ahmad Damha nie… Kot-kot ada FB page ke… Memang aku follow rapat-rapat nie… hi hi…

Cerita yang paling menarik minat aku dalam buku nie…

SIAPA HAFAL ANGKAT TANGAN [Read more…]

Menyimpan atau membayar hutang kad kredit?

Kad Kredit

Kad Kredit

Sering menjadi dilema, mana yang patut kita patut utamakan dulu kan?

Duit yang ada nie, nak simpan ke nak bayar kad kredit dulu? betul tak?

Selalunya kita akan berasa selesa dengan utamakan SIMPANAN… kan? kan?

TAPI… [Read more…]

Caliph Busker? Itu jaa yang aku tau dalam AJL 29

Caliph busker

Caliph busker

Waaa dah final dah AJL nie rupanya… Kali yang ke 29 plak tue…

Juara lagu pun jarang tengok, selalunya final baru tengok.. Tapi kali nie, dalam sejarah.. Aku tak tengok langsung AJL… Bukan boikot, tapi sebab bagi tido anak awal, so tak layan sangat laa.. [Read more…]