Terjebak Ceramah Ustaz Auni Mohamed!

Assalamualaikum dan salam hormat,

Lama betul aku tak update blog kesayangan aku nie… Ha ha.. Sebenarnya banyak yang hendak aku coretkan dalam blog ini.. Tapi apakan daya? Masa tidak berapa izinkan.. Untuk aku terus tulis dalam blog ini…

Tapi, sekarang dikesempatan ini.. Aku nak kongsikan something.. Yang mana, sekarang bila aku tengok youtube.. Aku mula berminat bila dengar ceramah dari Ustaz Auni Mohamed.. [Read more…]

Persamaan Cerita Zoo dan Takaful

Panda pun ada insuran

Ada seorang yang membuka bisnes ZOO

Di pintu masuknya, dia menulis RM10.00/orang tapi tidak ada seorang pun yg masuk…..

Kerana beberapa lama tidak ada pengunjung, maka harga tiket pun ia turunkan menjadi RM7.00.. dan tetap tidak seorang pun yg mau masuk…. [Read more…]

Ibu yang hebat!!!

Mak Tok kalau layan cucu

Mak Tok kalau layan cucu

Ingat aku dulu-dulu..

Bila aku demam mesti mak aku yang banyak jaga.. Lagi pun memang dari kecik aku duduk dengan mak aku.. Ayah aku tentera laut! kerap berlayar.. Lagipun dia duduk di Lumut, Perak..

Aku! ikut mak aku duduk kat Penang.. Ayah aku, kalau tak belayar, seminggu sekali dia akan balik.. Kalau belayar, memang lama laa tak balik.. [Read more…]

Anak kena Chicken Pox!

Semoga cepat sembuh

Semoga cepat sembuh

Bukan sorang.. bukan 2 orang… Tapi 3 orang sekali gus…

Pakej Chicken Pox terbaik punya.. 1+2…

Bermula dari Adam, Berpindah kepada dua adik dia Aisy dan Ammara…

Dalam 3 orang tue, yang paling comel(Ammara) pulak kena lama dan teruk sekali… [Read more…]