Rupanya dah 6 tahun aku kahwin!

Rasanya macam baru semalam saja aku mengigil salam dengan tok kadi.. Nasib baik tak banyak soalan yang di tanya.. Maklum laa, bila dah nampak muka baik, memang tok kadi tak tanya banyak dah..

Sampai saja tok kadi, terus duduk nak aqad nikah aku.. tak ada langsung soalan.. Lega betul rasanya.. Tapi yang best, tok kadi tak ajar aku langsung ayat keramat pengantin lelaki kena iaitu “Aku terima nikahnya…………”
[Read more…]

Budak Hostel – Main nama bapak!

Antara kawan-kawan masa kat SMKDOB dulu

Antara kawan-kawan masa kat SMKDOB dulu

Tiba-tiba aku teringat kenangan lama masa duduk kat Hostel dulu.. MAIN NAMA BAPAK! memang pantang kalau ada nama bapak yang pelik lain dari yang lain.. Confirm akan jadi bahan…

Orang kata masa kat hostel laa macam-macam nama gelaran sesorang tue akan dapat.. Yang best, nama tue silap-silap boleh kekal sampai ke tua… Tapi itu laa kenangan paling menarik.. Waktu jumpa kawan-kawan lama masa sekolah dulu.. Itu juga point untuk sembang.. he he.. [Read more…]