Semoga Panjang Umur Muhammad Aisy Danish

2/3/2012 tarikh lahir hero kedua aku… Muhammad Aisy Danish.. Sekarang dah masuk 5 tahun…

Percakapan masih lagi pelat, tapi cara cakap macam tue laa yang buat dia masih lagi somel… Read more

Layan juga Iklan Tahun Baru Cina 2017 TNB nie..

Selalunya tima-time raya nie, iklan memang semua best-best.. Aku pula baru saja terlayan Iklan Tahun Baru Cina 2017 dari TNB nie.. Tajuk dia Cooking Hustle..

Dia punya aksi dah macam Filem Kung Fu Hustle plak aku tengok.. siap terbang terbang lagi.. Masak pun penuh dengan skill kung fu… Lepas tue, cara potong buah plak, dah macam main game Fruit Ninja plak.. hi hi.. hebat betul…

Dari segi pengajaran, memang tak dinafikan laaa.. Jalan cerita simple dan mudah sangat orang faham..

Nak tengok?

Tahun Baru Cina nie, memang terkenal dengan makan besar.. Berkumpul ramai-ramai.. Lebih kurang macam raya melayu juga.. Kumpul satu keluarga, makan besar sama-sama..

Waktu inilah, walaupun beza pandangan tetap rapatkan ikatan kekeluargaan… Ahli keluarga yang hadir waktu makan besar lebih penting berbanding dengan apa yang terhidang dia atas meja…

Sikap masing-masing mungkin menjadi punca pertelagahan di musim perayaan, apatah lagi dalam keluarga yang ramai. Sepatutnya perbezaan diraikan, bukan diketepikan…

Seperti hidangan Tahun Baru yang beraneka jenis saiz, rasa dan rupa, begitulah juga ahli keluarga kita… Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh…

Kebahagiaan tercipta apabila kita semua bersatu hati dan mesra antara satu sama lain… Betul tak?

Dah layan Cooking Hustle? apa kata layan TABLE OF HARMONY nie plak

1st – masuk ke https://betterbrighter.my/tableofharmony

  • Klik Unveil Mystey Dishes (atas kanan)

    Jawab soalan yang di beri… Aku pilih D…
Mystery dishes untuk aku.. hi hi
Mystery dishes untuk aku.. hi hi

layan juga buat benda nie… Berminat nak try??

Aktiviti cuti sekolah untuk Adam!

Belajar ambik wudhuk dengan sempurna
Belajar ambik wudhuk dengan sempurna

Sekolah dah start baru aku nak cerita.. hi hi..

Aktiviti untuk Adam sepanjang cuti sekolah bulan 12 baru-baru ini.. Start awal cuti sekolah baru-baru ini, aku daftarkan Adam untuk Akademi Al – Quran ABS yang diadakan berdekatan dengan surau rumah aku.. Read more

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top