Layan juga Iklan Tahun Baru Cina 2017 TNB nie..

Selalunya tima-time raya nie, iklan memang semua best-best.. Aku pula baru saja terlayan Iklan Tahun Baru Cina 2017 dari TNB nie.. Tajuk dia Cooking Hustle..

Dia punya aksi dah macam Filem Kung Fu Hustle plak aku tengok.. siap terbang terbang lagi.. Masak pun penuh dengan skill kung fu… Lepas tue, cara potong buah plak, dah macam main game Fruit Ninja plak.. hi hi.. hebat betul…

Dari segi pengajaran, memang tak dinafikan laaa.. Jalan cerita simple dan mudah sangat orang faham..

Nak tengok?

Tahun Baru Cina nie, memang terkenal dengan makan besar.. Berkumpul ramai-ramai.. Lebih kurang macam raya melayu juga.. Kumpul satu keluarga, makan besar sama-sama..

Waktu inilah, walaupun beza pandangan tetap rapatkan ikatan kekeluargaan… Ahli keluarga yang hadir waktu makan besar lebih penting berbanding dengan apa yang terhidang dia atas meja…

Sikap masing-masing mungkin menjadi punca pertelagahan di musim perayaan, apatah lagi dalam keluarga yang ramai. Sepatutnya perbezaan diraikan, bukan diketepikan…

Seperti hidangan Tahun Baru yang beraneka jenis saiz, rasa dan rupa, begitulah juga ahli keluarga kita… Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh…

Kebahagiaan tercipta apabila kita semua bersatu hati dan mesra antara satu sama lain… Betul tak?

Dah layan Cooking Hustle? apa kata layan TABLE OF HARMONY nie plak

1st – masuk ke https://betterbrighter.my/tableofharmony

  • Klik Unveil Mystey Dishes (atas kanan)

    Jawab soalan yang di beri… Aku pilih D…

Mystery dishes untuk aku.. hi hi

Mystery dishes untuk aku.. hi hi

layan juga buat benda nie… Berminat nak try??

Adunan Tradisional Pemecah Batu Karang!

Ubat Tradisional

SEGALANYA DENGAN IZIN ALLAH!

Benda kalau dah jadi, kita sanggup habiskan duit untuk berubat! betul tak?

So tak salah kalau kita berusaha untuk mencuba, merawat cara tradisional.. Kadang-kadang cara tradisional lebih berkesan berbanding dengan yang cara moden..

Batu Karang! merupakan salah satu masalah kesihatan yang sering berlaku.. Banyak juga, kawan-kawan dan pelanggan takaful aku, yang declare mengenai Batu Karang ini… [Read more…]

Takaful bukan sekadar Medical Card


Assalamualaikum dan salam hormat,

Tip Takaful

Jika NYAWA dianggap sebuah rumah, medical card ibarat pagarnya. Sebelum masuk ke rumah, perlu buka pagarnya.

Begitu juga takaful; medical card ibarat pagar untuk malapetaka kematian, lumpuh, kemalangan, dan sakit kritikal. Tidak guna berpintukan emas permata seandainya rumahnya pondok.Biar rumah dan pagarnya sekufu.

[Read more…]

Bestnya Line Shopping!

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Aplikasi Line untuk smartphone tak kira android atau ios sapa ada? Kalau ada memang terbaik. Korang add tak lagi Line Shopping? Kalau belum, baik add sekarang. Kalau tak banyak barang atau gadget pada harga tak disangka yang korang terlepas nanti.
Sekarang Line shopping menjalan 2 kempen yang menarik,
Name your own price!
– Hanya perlu letak harga yang UNIK, contoh 10.32 tanpa letak RM.
– Pastikan harga yang kurang popular.
– Hanya sekali saja boleh letak harga ye, itu yang eksklusif tue.
Rm10 rock bottom deal
Antara kempen yang mendatangkan trafik yang banyak sampai kadang-kadang load slow pada Line.
– Kena buka Line Shopping setiap masa takut terlepas jualan yang dilakukan.
– Barangan harga beribu di jual pada harga rm10. Sebab tue laa antara penyebab 2 point diatas. Untuk pengetahuan korang jualan sebelum ini Samsung Tab 7.0 yang di Jual di luar dengan harga rm999, dibeli dengan harga rm 10. Menarik tak?
Ok laa, tak tahu camna nak add Line Shopping? Boleh rujuk di http://bit.ly/LINESHOPPINGOA, Disitu boleh tengok macam mana untuk add Line Shopping
Entri ini dibawakan oleh Line untuk pembaca fazrol.com