The Best Hotel Johor Bahru to stay

Johor

JOHOR BAHRU….

Antara destinasi yang dalam perancangan untuk aku bawa family jalan-jalan nanti.. Lagipun, Si Aisy tue dah teringin sangat nak ke Legoland lagi sekali… Tengah Busy kumpul duit tue.. Habis duit syiling dalam beg duit aku, dimasukkan dalam tabung dia.. Nak pergi Legoland punya pasal.. hi hi..

Jadi sebelum pergi, kita wajib survey-survey.. Alang-alang nak bercuti, biar pilihan yang puas hati.. betul tak? Antara Hotel yang best di Johor Bahru…. Read more

Teringin nak honeymoon di Langkawi lagi.

Teringat nak honeymoon kembali
Teringat nak honeymoon kembali

Setiap kali dekat dengan ulang tahun perkahwinan, antara benda yang teringin sangat aku nak buat, ialah pergi honeymoon.

Kalau dulu, honeymoon hanya berdua, kali nie, honeymoon berlima laa.. Tak sanggup lagi untuk aku tinggalkan anak, dan pergi honeymoon dengan bini saja. hi hi… Read more

Family Day best di Chalet Atas Laut Hj Dorani, Sg Besar!

Chalet terapung hj Dorani Bayu Resort
Chalet terapung hj Dorani Bayu Resort

Dapat juga aku merasa tidur di chalet atas laut Hj Dorani Bayu Resort, Sg Besar. Itupun kebetulan sebab aku punya Ex-department buat family day kat situ.. Kalau tak, tak merasa juga aku..

Ye laaa, memandangkan nak tidur di Avani Sepang, mahal sangat, ambil inisiatif tidur di chalet atas laut Hj Dorani Bayu Resort, Sg Besar pun kira ok laa.. Read more

Jalan – Jalan A Famosa Resort, Melaka – Hotel A Famosa Resort

Kebetulan isteri aku ada kursus di sini.Sebab tue aku join sekali. Sambil tue, boleh bawa anak jalan-jalan. Boleh pergi Safari A Famosa, tengok pekan cowboy dan boleh mandi-mandi di Water World A Famosa. Lagi pun, dah lama aku tak sampai sini. He he.

Untuk tidur disini, ada banyak jenis penginapan! ada hotel, kondo dan banglo. Pilih ikut bajet yang dikehendaki. Kali ini, aku pilih tidur di Hotel dulu. Lagipun dah kursus pun dekat dengan area hotel.


Bagi aku, hotel ini boleh tahan ok. Cuma tak ada kolam renang dan restoran untuk makan jauh. Makanan untuk restoran ini, tak ada laa sedap sangat. Biasa saja bagi cita rasa aku. Dari segi harga, korang boleh decide sendiri melalui gambar yang aku share.


Tapi kalau setakat untuk satu malam bermalam di A Famosa resort ini, aku galakkan. Tapi kalau lebih dari satu malam, takut nanti bosan plak. Bukan ada apa sangat kat area tue. Maybe next time, kalau buat family day mungkin boleh try sewa condo atau banglo plak lepas nie.


Tentang Safari, Water World A Famosa dan The Carnival, aku cerita next time ye.

p/s – Untuk penginapan yang lebih menarik dinasihatkan menggunakan platform – www.agoda.com

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top