DJI Tello Drone kecik yang berbaloi

Salam hormat,

DJI Tello! ada yang tau tak? Kalau jenis dok riki-riki nak beli drone, mesti tau apa tu DJI Tello..

Nama DJI nie, kira gah laa dalam arena Drone nie.. Macam-macam jenis, Phantom la, Mavic Pro laa, dan yang kategori beginner DJI Spark…

Tapi ada lagi satu yang memang betul-betul untuk beginner iaitu DJI Tello..

[Read more…]

M5 Pro Tablet Android paling berbaloi

Entri in ditulis menggunakan Tablet Huawei M5 Pro (10.8″).

Ini merupakan tablet android pertama aku.. Memandangkan aku dah start bertukar dengan Android pada bulan Februari tahun ini.. So untuk memudahkan kerja aku.. Aku pun try menggunakan Tablet Huawei M5 Pro..

Pada mulanya aku nak sapu Tablet Huawei M5 8″.. Tapi bila tengah survey.. Menarik pulak, apa yang Tablet Huawei M5 Pro 10’8″ boleh bagi.. Kalau dari segi spesifikasi, Huawei M5 8″ dan 10″ sama saja..

[Read more…]

Berhijrah dari IOS ke ANDROID

Setelah bertahun dengan ios.. Sekarang aku dah berhijrah ke android Oreo.. Nak kata sedih, tak laa sangat.. Memandangkan ios atau apple bagi aku dah kurang wow factor..

Smartphone pertama aku yang pertama di mana selepas symbian dari nokia.. Adalah Samsung Galaxy Ace.. Aku cuma sempat pakai untuk 4 bulan tak silap aku.. Memandangkan susah download apps dan selalu memory full.. Masa tue tak banyak boleh transfers dari storage phone ke memory card.. So selalu laa naik notifications full..

[Read more…]

Alat untuk kuatkan liputan signal TELCO anda!

Connect3G_iso_frt

Antara masalah yang selalu dilalui pengguna telco macam aku nie.. Liputan telco yang agak hampeh, kadang-kadang penuh signal tiba-tiba cuma bergerak sikit saja, terus takde signal..

Bertambah lagi hampeh, bila tengah call, boleh plak putus-putus.. Jenuh kena berlari ke tepi tingkap, atau keluar rumah terus.. Betul tak? [Read more…]