Apa ada dengan Set Travel Cosmoderm?

Set Travel Cosmoderm
Sebenarnya bila aku nak travel dengan family ke mana-mana.. Semua urusan persiapan untuk travel memang bini aku yang sediakan.. Maklumlaa, aku nie manja ngan bini sikit.. Bukan nya aku tak mau buat, tapi bila aku buat.. Mesti ada “something wrong in somewhere”.. So aku lepaskan kepada yang lebih hebat untuk uruskan semua tue.. Amacam? hebat tak aku? hi hi hi..

Tapi untuk travel baru nie, Yang mana aku memeriahkan Hari Keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari di Legend Resort Cherating(next blogpost aku cite ye.. hi hi…) Kami dibekalkan dengan Travel Set dari Cosmodern.. Read more

The roadmap to deciding rent or buys a house

Deciding rent or buys a house

For many people, buying a home is a major milestone in life. Talking of home ownership, aren’t you tired of dealing with landlords? The thing about paying rent is that you will never see that money again. What you really want is a place to call your own, to build towards your future instead of working hard to enrich your landlord. You want freedom.

Of course, there are various considerations you have to keep in mind before deciding to buy a home. Owning a home comes with various cons and responsibilities that require deeper thoughts. For instance, you will have to pay for all the home maintenance, property insurance, and the new cost of taxes. Chances are your mortgage payment will be higher than your current rent, which may mean fewer night outs and less travel. Read more

Shopping Raya dengan Shopee

Shopee Awesome

Puasa pun tak lagi, Dah sebut tentang raya… hi hi.. Tak patut betul…

Apapun, aku nak juga kongsi betapa aku terlampau excited dengan portal Shopping Shopee yang tengah adakan Promo Cahaya Raya bersama Shopee..

Yang mana, ada potongan harga sehingga 90%.. Amacam Excited tak? Read more

Layan juga Iklan Tahun Baru Cina 2017 TNB nie..

Selalunya tima-time raya nie, iklan memang semua best-best.. Aku pula baru saja terlayan Iklan Tahun Baru Cina 2017 dari TNB nie.. Tajuk dia Cooking Hustle..

Dia punya aksi dah macam Filem Kung Fu Hustle plak aku tengok.. siap terbang terbang lagi.. Masak pun penuh dengan skill kung fu… Lepas tue, cara potong buah plak, dah macam main game Fruit Ninja plak.. hi hi.. hebat betul…

Dari segi pengajaran, memang tak dinafikan laaa.. Jalan cerita simple dan mudah sangat orang faham..

Nak tengok?

Tahun Baru Cina nie, memang terkenal dengan makan besar.. Berkumpul ramai-ramai.. Lebih kurang macam raya melayu juga.. Kumpul satu keluarga, makan besar sama-sama..

Waktu inilah, walaupun beza pandangan tetap rapatkan ikatan kekeluargaan… Ahli keluarga yang hadir waktu makan besar lebih penting berbanding dengan apa yang terhidang dia atas meja…

Sikap masing-masing mungkin menjadi punca pertelagahan di musim perayaan, apatah lagi dalam keluarga yang ramai. Sepatutnya perbezaan diraikan, bukan diketepikan…

Seperti hidangan Tahun Baru yang beraneka jenis saiz, rasa dan rupa, begitulah juga ahli keluarga kita… Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh…

Kebahagiaan tercipta apabila kita semua bersatu hati dan mesra antara satu sama lain… Betul tak?

Dah layan Cooking Hustle? apa kata layan TABLE OF HARMONY nie plak

1st – masuk ke https://betterbrighter.my/tableofharmony

  • Klik Unveil Mystey Dishes (atas kanan)

    Jawab soalan yang di beri… Aku pilih D…
Mystery dishes untuk aku.. hi hi
Mystery dishes untuk aku.. hi hi

layan juga buat benda nie… Berminat nak try??

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top