Fazrol Dot Com

DJI Tello Drone kecik yang berbaloi

Salam hormat,

DJI Tello! ada yang tau tak? Kalau jenis dok riki-riki nak beli drone, mesti tau apa tu DJI Tello..

Nama DJI nie, kira gah laa dalam arena Drone nie.. Macam-macam jenis, Phantom la, Mavic Pro laa, dan yang kategori beginner DJI Spark…

Tapi ada lagi satu yang memang betul-betul untuk beginner iaitu DJI Tello..

Ok laa, aku nak sharing sikit pengalaman aku guna Drone DJI Tello nie..

Bagi orang yang baru belajar macam aku, nak jadi pilot untuk drone.. DJI Tello memang paling sesuai.. Antaranya:-

Kecik

  • Memang sebesar tapak tangan…

Portable

  • mudah bawa ke mana saja.. Cuma tak ada casing je…

Kamera

  • Untuk outdoor yang cukup sumber caha.ya.. gambar menarik.. Tapi kalau sebaliknya.. maaf laa ye..

Senang untuk control

  • Aku cuma mengguna smartphone untuk control drone, sambil ada beberapa teknik yang sememangnya ada dalam aplikasi DJI Tello

Bagi aku memang berbaloi untuk ambil lesen Drone dengan DJI Tello.. hi hi.. Lepas nie, baru boleh kumpul duit beli Mavic Pro plak.. ha ha..

Cuma oleh kerana terlampau kecik, dikawasan yang angin kuat, jangan sesekali untuk cuba terbangkan DJI Tello.. Nanti slumber je angin terbangkan DJI Tello.. Aku dah terkena masa try nak terbangkan aku punya DJI Tello kat Pantai Cherating.. Nasib baik rendah.. terlekat dekat bumbung kedai je.. ha ha.. Kalau tak menangis aku..

Ok laa, saja nak share.. nanti free aku try upload video hasil dari DJI Tello ye..

adios…

One thought on “DJI Tello Drone kecik yang berbaloi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top