Tak sabar dengan promosi “Make 11.11 Fly” oleh Traveloka!

Assalamualaikum dan salam hormat,

Peerrgggggghhhh…

Cepatnya masa berlalu.. Tengok-tengok sekarang dah nak dekat hujung tahun 2017… Cuti sekolah pun dah dekat.. Anak-anak pun dah habis periksa.. So bersedia laa dengan planning untuk bawa family bercuti..

traveloka memang awesome

Setelah berbulan-bulan berkerja, anak-anak pula sibuk belajar.. Sekarang time untuk reward diri sendiri dan anak-anak laa plak… Waktu ini laa, nak habiskan masa bersama keluarga.. Betul tak??Kalau boleh, waktu-waktu macam nie laa, kita boleh release tension dan enjoy sepuasnya.. Bagi aku! waktu macam nie laa boleh bawa anak-anak jalan-jalan… Tanpa menganggu jadual persekolahan… Bukan apa, kalau boleh tak nak ajar anak ponteng sekolah.. Kalau dah biasa… Nanti parah… betul tak?

Ok laaa… membebel banyak plak kali nie… Sorry yee.. hi hi..

Kali nie, aku nak share something.. Untuk kawan-kawan yang plan nak bercuti… Jangan lupa.. Start 10 – 12 November nie…

terbang 11.11

Buka

https://www.traveloka.com/en-my/promotion/1111

Traveloka buat promosi baik punya… 20% diskaun penerbangan kalau tempah untuk 2 orang atau lebih..

So, apa tunggu lagi… Ingat tau.. 10,11 dan 12 haribulan November 2017.. Masukkan dalam reminder handphone siap-siap..

Aku memang salah seorang yang tengah tunggu promosi nie.. hi hi.. Ye laa.. 20%.. Banyak tue… Kalau harga tiket rm300, dengan diskaun rasanya boleh dapat rm240 tue.. Perghhh.. Jimat rm60… Boleh buat makan seminggu tue.. ha ha..

Biasalah, bila jadi rakyat marhaen nie.. Nak bercuti kena bijak memilih dan berjimat sikit.. betul tak? So! yang mana ada promosi.. Time tue laa kita sebab.. hi hi hi…

App Traveloka

Ada yang tak tau Traveloka tue apa?

isk isk isk… kesiannnnn…

kat TV ada iklan dia.. Kat Facebook pun ada iklan dia.. Kalau tak kenal gak.. Tak tau laa..

Kalau cari melalui laptop atau komputer… Masukkan url dibawah kat browser..

https://www.traveloka.com/en-my/

Untuk pengguna telefon cerdik aka smartphone… Korang boleh download kat Playstore bagi android, atau App Store bagi pengguna Iphone atau Ipad.. Memang senang nak guna apps Traveloka.. Terbaik baq hang…

Review app traveloka di App Store

Berbaloi atau tak download aplikasi nie.. Aku share gambar review dari App Store berkenaan dengan aplikasi Traveloka nie.. Mantap ooo.. Sorry untuk android, aku tak leh tunjuk.. Sebab aku pakai Iphone.. Akan datang maybe akan pakai Android rasanya… ha ha.. Sebab nak beli Iphone dah mahal sangat.. Tak mampu, untuk habiskan duit untuk barang yang aku belum tentu boleh full utilise kan.. ha ha..

Dah tau dah kat mana nak pergi bercuti?

Buka Traveloka, cari tempat tue..

Harga yang menarik.. kita pilih… Bijak membeli, untuk penjimatan yang lebih awesome.. ha ha..

Cara-cara untuk booking tiket flight dengan aplikasi Traveloka.

1 – Buka Aplikasi Traveloka.

2- Pilih Flight.. Gambar kapal terbang atas kiri tue.. hi hi..

3- Pilih destinasi dan tarikh.

4- Tengok harga mana yang menarik..

5- Terus daftar detail..

6- Done

Cara-cara tempah hotel dengan Traveloka.

1- Pilih hael macam biasa laa.. hi hi..

2- Masukkan area mana yang nak pilih..

3- letak tarikh untuk check in..

4- Paling best, filter ikut bajet yang dikehendaki.. (so tak ada laa yang terlebih bajet) betul tak?

5- Pastu apa lagi.. Pilihlah yang mana menarik..

  1. Done.

Ok laa.. cara-cara tempah flight dan hotel dah tunjuk.. Sekarang aku nak bagitau satu rahsia..

Memandangkan smartphone dah menjadi salah satu barang keperluan.. Lebih senang sekirangnya kita berkira-kira untuk bercuti melalui samrtphone dengan lebih mudah..

Untuk Traveloka.. Korang lebih jimat sekiranya buat tempahan melalui smartphone..

Tak percaya????

Nahh kat bawah nie.. aku tunjuk gambar.. tengok betul-betul.. Sukar untuk dipercayai…

Tengok contoh hotel yang sama.. Tapi harga yang berbeza.. hi hi..

Lagi satu rahsia aku nak bagitau, kalau pilih smartphone berbanding website..

Nampak tak warna hijau pada tarikh untuk di pilih tue? Situ, kalau korang pilih tatikh tue.. Itu adalah tanda harga renda yang boleh dapat..

Tak percaya????

Try download.. Dan tengok.. betul ke tidak? Hi hi..

Ok laa, aku rasa setakat ini saja, bebelan aku.. Jangan lupa terjah Traveloka..

Berbelanja lah dengan bijak ye..

4 thoughts on “Tak sabar dengan promosi “Make 11.11 Fly” oleh Traveloka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top