Bila Perempuan Bawa Kereta

Bila perempuan bawa kereta.. kita yang mengantuk pun tak jadi nak tidoq.. . Sapa pernah rasa camtu?

A post shared by Fazrol Amer (@fazrolamer) on

Perasan tak? selalunya bila kita drive… BIla kereta depan buat something yang annoying macam nak belok tak bagi signal, bawa slow sangat line kanan, bawa kiri kanan macam orang mabuk.. Lepas kita potong,

“OOoooo.. Perempuan.. patut la”

Macam perempuan saja yang bawa kereta macam tue.. hi hi.. kan kan?

Kadang-kadang bagi kita nie, macam perempuan tue, tak pandai bawa kereta langsung.. Kesian kat depa…

Tapi selalunya, yang jadi kat atas untuk perempuan yang baru dapat lesen.. Bila diorang dah lama bawa kereta, dan selalu bawa.. Diorang akan jadi lagi terer dari lelaki..

Contoh terdekat, bini aku.. Dia pergi kerja dengan kereta. Tak dinafikan, aku rasa dia bawa kereta lagi bagus dan berhemah dari aku.. Cuma atas highway.. Dia speed up gak.. Jadi kalau kena saman dia laa yang bayar… ha ha ha..

Aku bawa slow jaa.. Ikut undang-undang.. Tapi kan, masa pegang stereng dan duduk di tempat duduk penumpang lain..

Masa pegang stereng, kita tekan minyak jadi 150 pun tak perasan.. Tapi bila duduk sebelah, orang baru tekan 120, dah rasa macam laju.. ha ha..

Apapun, yang penting sekarang jangan diskriminasi dengan pemandu perempuan, kadang-kadang depa lagi terer dari kita… ha ha  ha..

 

One thought on “Bila Perempuan Bawa Kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top