Shopping Raya dengan Shopee

Shopee Awesome

Puasa pun tak lagi, Dah sebut tentang raya… hi hi.. Tak patut betul…

Apapun, aku nak juga kongsi betapa aku terlampau excited dengan portal Shopping Shopee yang tengah adakan Promo Cahaya Raya bersama Shopee..

Yang mana, ada potongan harga sehingga 90%.. Amacam Excited tak?

Sebenarnya, aku masih baru dengan Shopee nie.. Maklumlah, sebelum ini, apa benda yang aku nak beli selalunya aku akan survey dalam Lxxxxa dan Lxxxxg dulu… Sekarang, nampak banyak tempat untuk aku survey, mana yang murah dan mudah bagi aku…

Maklumlah, untuk jadi pengguna yang bijak mesti laa kita survey mana yang terbaik, dan berbaloi untuk kita beli.. Betul tak?

So, tanpa buang masa… Sebelum Shopping kena laa daftar dulu kan? hi hi…

daftar dengan FB memang mudah.

Bagaimana untuk daftar di Shopee?

  • Cara paling senang, yang aku lakukan… Daftar melalui Facebook… Ada banyak cara lagi, tapi aku lebih prefer yang ini sebab senang… hi hi..

Dah daftar dah???? apa lagi? Shopping laaa… hi hi..

Ok laa, aku nak kongsi sikit,

Kenapa pilih Shopee?

  1. Banyak barang yang harganya murah berbanding dengan yang lain.. Jadilah pembeli yang bijak…
  2. Boleh Chat dengan Seller/Penjual.. Kalau BLUR tentang sesuatu barang.. Boleh direct Chat dengan Seller.. Puas hati… tanya laa apapun.. hi hi..
  3. Pilih seller berdasarkan ranking yang ada Preferred untuk servis yang puas hati.. Ini untuk keselamatan pembeli… Mana nak tau, kot-kot ada yang ambil kesempatan…
  4. Setiap pembelian ada Shopee Coin.. Setiap 100 Shopee Coin boleh ditebus menjadi RM1. Ok laa tue, lagi banyak membeli lagi banyak laa dapat tebus point… betul tak?
  5. Penghantaran percuma untuk sesetengah barangan..
Ada chat untuk memudahkan sebarang kemusykilan…

Ok laa, aku rasa ini, antara kelebihan yang ada pada Shopee berbanding yang lain… Yang paling menarik, Shopee Coin dan Chat dengan Seller… At least dengan kelebihan ini, buat orang lebih ramai memilih Shopee…

Aplikasi Shopee

Dengan Apps pembelian lebih mudah

Untuk memudahkan hidup.. Aku cadangkan korang download Shopee di Handphone masing-masing… Dengan ini, senang laa untuk habiskan duit gaji korang… ha ha ha..

Promo Cahaya Raya bersama Shopee

So sempena nak dekat raya yang terbesar Di Malaysia akan datang, Apa lagi.. Kita Shopping baju raya je laa dengan Shopee.. pasti berbaloi.. Aku dah survey dah.. Korang bila lagi? hi hi hi…

untuk lebih lanjut,  jangan lupa daftar di www.shopee.com.my

p/s – Jangan Lupa follow Shopee di Facebook. Macam-macam offer menarik dan contest akan diupdate…

 

8 thoughts on “Shopping Raya dengan Shopee

  1. Wife saya baru terjebak dengan shopee. Murah sana sebab free postage & postage ditanggung partially oleh shopee dan buyer. Jimatlah jugakkan shopping di sana. Nasib baik budget kurang takdelah shopping sana hanya window shopping. 11street dan lazada wife dah jarang buka asyik ke app shopee je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top