Nak Beli Jersi World Cup!

Brasil 2014

Assalamualaikum dan salam hormat,

Tingal lagi berapa hari saja lagi Piala Dunia 2014 akan bermula. Waktu nie, akan ramai laaa warga Malaysia yang bermata Panda waktu kerja dan waktu kuliah. Tapi kebanyakkannya adalah orang lelaki. Kalau perempuan yang tengok bola, aku tak tau laa camna. Memang terbaik laaa.

Untuk tahun nie, aku tak tau pula nak sokong team mana. Sebab aku lebih sokong team berdasar cara permainan team tersebut. Bukan pada nama. Sebab tue, tiap-tiap tahun aku rasa, team negara lain aku bertukar kecuali Team Malaysia dan Arsenal. Yang mana dah tersemat di hati aku ini. Team harimau kumbang pun tak dilupakan juga, cuma aku tak dapat banyak berita tentang team Penang.

jersi german

Untuk Piala dunia 2014 kali ini, antara senarai list pasukan yang menjadi kegemaran aku ialah Brazil (sebab tuan rumah), German (Sebab ramai pemain tengah yang aku suka), Belanda ( Aku suka cara permainan yang laju). Tapi masalahnya, jersi pasukan nie aku tak beli lagi. Macam mana nak feel waktu perlawanan nanti. he he.

Pergi downtown, harga jersi dah naik jadi rm65. nampaknya kena ronda-ronda cari yang lebih murah sikit. Alangkah untung kalau ada kawan di Kelantan atau Perlis tolongg beli jersi kat aku. he he. tentu terbaik…

Apapun, semoga penangajuran piala dunia kali ini berjalan lancar di brazil. korang sokong team apa????

 

7 thoughts on “Nak Beli Jersi World Cup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll To Top