3 cara promote blog yang lejen masa SBB2014!

Fazrol.com

Fazrol.com

Assalamualaikum dan salam hormat,

Setelah berbulan lepas, baru sekarang aku nak update pasal SBB2014. Ini semua sebab kecewa tak dapat Ipad Mini! he he. Apapun benda dah lepas jangan di kenang.

Cuma sekarang apa yang aku kenang, 3 cara blogger ini membuatkan link blog mereka bermain di fikiran aku siang malam. Cara mereka memperkenalkan blog mereka lain dari yang lain. Nampaknya untuk SBB2015 aku kena buat yang lagi kreatif dari mereka.

Cara lejen promote link blog!

Cara lejen promote link blog!

1 Buku nota

Memang terbaik, tapi sayangnya link blog dah bertukar kepada http://syuhadabaharudin.com/.  Tapi aku suka kata-kata yang tertulis kat depan buku tue. Tq Kak. he he.

2 Button Badge

Betul ke benda nie disebut button badge? aku pun tak tau. Apa yang pasti, cara yang dibuat bro Reezluv aka MohdFairiz nie memang lain dari yang lain. Siap diletakkan diatas semua meja lagi. Promosi yang terbaik. Cuma link saja yang lama, tapi bila buka still redirect ke link yang baru.

3 Name Card halus!

Name card dari uncle Selfie popular. Sempat gak aku selfie dengan dia. (trademark jangan senyum, buat muka serius). Name card yang saiz lain dari namecard yang lain. Sebab cari namecard nie tak jumpa laa, aku tak naik atas untuk tunjuk 40 keping namecard aku dapat. he he

Aku pula! dah laa terlupa bawa name card. Nasib baik pakai baju Kelab Blogger Ben Ashaari yang ada link blog aku. Kira cara lejen gak la tue. he he.

15 thoughts on “3 cara promote blog yang lejen masa SBB2014!

  1. hehe..terima kasih atas backlink ini. tu laa..balik dari SBB hari tu semangat berkobar-kobar nak tukar ke wordpress. takpe, tahun depan kita promote lagi.. :)
    Syuhada Baharudin recently posted…Hakikat RezekiMy Profile

  2. teknik promosi kena dengan caranya. hahaha
    Bahrain recently posted…Pengalaman Medical Check Up Di Hospital MuarMy Profile

  3. Banyak teknik SEO yang masih relevan sekarang ni, yang penting kita kena kreatif..
    Yuzz recently posted…Honda CBR 250R versi 2014 kini tampil lebih bergaya dengan rekaan lampu utama berkembarMy Profile

  4. lamanya bro kecewa, merajuk, kalau ada rezeki akan datang InsyaAllah tak kemana.

  5. Lepas nie tempah la siap-siap nak name card dan souvenir apa yang patut – barulah branding cara yang bergaya…
    Hazman Fadzil recently posted…Promosi Buffet Ramadhan 2014 – Eastin Hotel Petaling JayaMy Profile

  6. kita orang pertama yang sampai dengan cara merempit..hehe…
    azwan recently posted…Senarai Pemain England Ke Piala Dunia 2014My Profile

  7. Bro sungguh kejam. Baru sekarang hendak update. :-)
    akubiomed recently posted…Terkini paras air empangan air SelangorMy Profile

  8. Nak lagi cool pakai baju ‘fazrol.com yang kacak bergaya”
    eyriqazz recently posted…Tudung Aidijuma dan Selimut Tampal CantikMy Profile

  9. wahh..dah guna wordpress dah.

    bagus. bagus.
    titan recently posted…10 sebab yang KRITIKAL dan seksi untuk anda mula menulis blog.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge