Aisy-sakit-mata

Ubat Bayi Sakit Mata Selain Dari Susu Ibu!

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Anak atau bayi sakit mata?

Ini adalah pengalaman untuk keluarga aku sendiri. Ini terjadi kepada anak aku yang kedua iaitu Aisy. Matanya bukan la merah sangat, cuma tahi mata banyak. Kalau tidur tue, memang susah untuk buka mata bila dah bangun. Biasala, budak yang tak tahu apa-apa lagi. Tahu merengek je bila jadi macam tue.

Setelah menggunakan kemudahan yang ada, aku try google di internet, kebanyakkan memberi tips dengan menitis susu ibu di mata bayi. So memang isteri aku buat laa, sebagai seorang seorang jururawat dia memang arif tentang susu ibu ini. Maklumlah, susu ibu memang kaya dengan antibiotik untuk bayi. Tapi kami tidak bergantung sepenuhnya pada susu. Maklumlah maybe disebabkan ambil masa yang lama untuk baik kot.

Cara yang aku gunakan untuk bagi mata Aisy baik adalah dengan menitiskan sedikit Air Zam Zam di matanya. Dengan izin Allah, sakit mata Aisy berkurangan. Memang itu antara salah satu keajaiban yang ada pada air zam zam kot. So! aku cadangkan sekiranya ini terjadi pada anak atau keluarga anda, cuba anda mencari air Zam Zam. Mana nak tau, dengan izin Allah. Kita hanya berusaha, Allah juga yang tentukan.
Lagipun tak salah kalau kita mencuba. Tapi masalahnya, susah sikit nak cari air zam zam nie kan?

6 thoughts on “Ubat Bayi Sakit Mata Selain Dari Susu Ibu!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing