5/17/2012

Genting Awana Kijal Kg Tour - Pusat Penerangan dan Santuari Penyu Cherating!

12:03 AM By




Pergh! 1st time aku rasa tajuk panjang macam nie. he he. Bukan apa kali ini aku nak story tentang hari kedua di cuti-cuti Genting Awana Kijal nie. Kami join Kg Tour yang disediakan oleh pihak Genting Awana Kijal. Tempat pertama kami terjah adalah, Pusat Penerangan dan Santuari Penyu Cherating.




Di sini, kami diberi pendedahan tentang spesis penyu. Seandainya korang sampai sini, confirm banyak yang korang akan tahu tentang penyu ini. Kalau bawa budak-budak mesti banyak yang diorang boleh belajar. Maklumlah, penyu kan salah satu haiwan yang dilanda kepupusan. Kalau kita tolong memelihara, confirm anak cucu kita tak dapat kenal apa itu penyu selepas ini.



Masuk adalah percuma, cuma kena bayar bila beli cenderamata atau minuman. he he. Apapun layan gambar yang sempat aku snap.










5 comments:

  1. best tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    tak ajakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro lyn luar negara punya.. mana boleh lawan.. he he..

      Delete
  2. ohh kene byr bila beli minuman ek? ok lawak yg best ..haha

    ReplyDelete
  3. amcam ganung, best x? kihkih

    ReplyDelete
  4. Hheeee, kena bayar tu standard, mana ada semua free :)
    Seb baik masuk free ;)


    Abg Fazrol, blog ni bg link back tertinggi untuk hari ni..
    Dekat 90 dari blog abg Fazrol.. TQ bro :)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana meninggalkan komen.
Sekiranya ingin mengetahui email anda sudah dibalas boleh klik pada
Subscribe by email di bawah kotak komen ini.