5/17/2012

Genting Awana Kijal Kg Tour - Pusat Penerangan dan Santuari Penyu Cherating!

12:03 AM By




Pergh! 1st time aku rasa tajuk panjang macam nie. he he. Bukan apa kali ini aku nak story tentang hari kedua di cuti-cuti Genting Awana Kijal nie. Kami join Kg Tour yang disediakan oleh pihak Genting Awana Kijal. Tempat pertama kami terjah adalah, Pusat Penerangan dan Santuari Penyu Cherating.




Di sini, kami diberi pendedahan tentang spesis penyu. Seandainya korang sampai sini, confirm banyak yang korang akan tahu tentang penyu ini. Kalau bawa budak-budak mesti banyak yang diorang boleh belajar. Maklumlah, penyu kan salah satu haiwan yang dilanda kepupusan. Kalau kita tolong memelihara, confirm anak cucu kita tak dapat kenal apa itu penyu selepas ini.



Masuk adalah percuma, cuma kena bayar bila beli cenderamata atau minuman. he he. Apapun layan gambar yang sempat aku snap.