11/30/2011

Sebab orang nak tengok Filem Ombak Rindu!

gambar kredit to family Mifzal Arsyad

Filem ini, tak termasuk dalam list yang aku teringin nak tengok. Tapi dari segi promosi macam best je. Apa pun, aku nak tengok review dari blogger lain dulu. Sebab aku suka layan cerita aksi dan komedi saja. Kalau tak silap dari adaptasi sebuah novelkan? sapa yang baca novel tue, mesti nak layan filem nie. Macam aku nak layan Lagenda Budak Setan dulu laa, he he.

Lirik dan mp3 Carta Hati - Najwa Latif


Selepas popular dengan lagu Cinta Muka Buku. Sekarang artis youtube ini popular dengan lagu baru dia carta hati. Sekarang dah mula mengganas di corong radio. Bagi aku memang best lagu nie. Aku suka, that's why aku share kat sini. Berbakat betul budak 16 tahun nie. Terbaik. Layan.

Lirik Carta Hati - Najwa Latif

11/28/2011

Baby baru Proton yang di upgradekan - Proton Saga FLX SE 1.6

kredit picture to FuntastickoDesign

Nampaknya baby Proton dah mula hangatkan pasaran. Maybe ini merupakan saingan utama Myvi Extreme 1.5. Dulu model yang sama memjadikan proton menjadi kereta paling laku di Malaysia setelah lama di pegang oleh Perodua. Tapi sejak akhir-akhir tak dapat dinafikan bagi pendapat aku. Kereta proton dah mula menarik minat orang tempatan untuk membelinya. Hopefully servis dan kualiti yang di tingkatkan ini berterusan.

5 Sebab Malaysia kalah dengan Bahrain!


Sebelum nie, aku ada tulis 5 sebab Malaysia kalah dengan Syria. Tapi kali ini aku nak plak cari sebab Malaysia kalah dengan Bahrain. Sebenarnya aku hanya sempat temgok sehingga gol ke-2 Malaysia sahaja. Lepas tue, bila aku sampai rumah, kecewa sungguh hati ini, bila tengok dalam facebook rupa-rupanya Malaysia kalah 3-2. Hampeh betul. Dalam masa 10 minit bolos sampai tiga. Malaysia pula, ambil masa 70 minit untuk 2 biji gol.

11/26/2011

Pengajaran kenduri kat Kuantan!

Jemputan untuk makan dari 11-430. Tapi kami sampai lambat. Pkl 440 baru sampai. Pergh! awal gila bungkus. Dah termasuk jam ngan sesat cari rumah. Tue yg sampai lambat tue.

Apapun, baru aku tahu beza kenduri penang dgn pahang. Kalau kat perak lagi laa. Lain negeri, lain dia punya tradisi dia. Dulu masa aku kahwin, kenduri umah perempuan aku dok sampai Maghrib baru blk. Nasib baik tak kena cuci periuk.

p/s - sampai lambat. tak sempat brgambar ngan pengantin. pengantin pun dah pakai baju biasa dah...
Published with Blogger-droid v1.7.4

11/24/2011

Sori Bro, Lu Silap laaa der...



Semalam aku dah tengok status FB nie. tapi sekarang baru aku nak tulis. Nampaknya apa yang ditulis kat wall dia. Tak banyak sangat yang sokong. Aku sebagai penyokong Malaysia tak marah sangat atas kekalahan Malaysia kepada Syria. Semua tue, adat dalam permainan. Kalau semua nak menang. Tak ada laa team yang nak kalah. he he.

5 Sebab Malaysia kalah dengan Syria!



Memang confirm Malaysia hanya Juara Asia sahaja! Tak layak lawan dengan Syria. Amacam panas tak statement camni? Jangan harap laa. Fan Malaysia sekarang dah tak macam dulu. Kalah atau menang Malaysia tetap dihatiku. Kebangkitan yang ditunggu-tunggu oleh peminat Malaysia setelah sekian lama. Apapun, kat sini just pendapat aku kenapa Malaysia kalah dengan Syria!

11/23/2011

Gaya Anakku Sorang!

Adam-Specky

Jarang aku update passal personal disini. Tapi kali ini, aku nak update jugak. Bukan selalu, dah nama pun blog personal, blog lah nak update asal family aku juga. he he. Kali nie, saja aku nak share gambar anakku sorang yang dah pandai bergaya. Baru ini, ikut kehendak dia untuk naik bot kat Mines. 

11/21/2011

Teruknya Sukan Sea Indonesia!


Terus terang aku katakan, tentang Sukan Sea Indonesia kali ini, memang aku tak ikut sangat. Hanya Bolasepak sahaaj yang menjadi kegemaran untuk aku nak tengok. Bukan bermaksud aku tak sokong Malaysia. Cuma sukan lain aku kurang berminat. Tapi boleh tahan cerita negatif yang aku dengar dari Sukan Sea Indonesia ini. Kadang-kadang membuatkan aku meluat dengan Indonesia. Tapi dalam Setandan Pisang bukan semuanya buruk. Macam kat Malaysia juga. Bukan semuanya buruk.

11/19/2011

My Nuffnang Story!


NUFFNANG! Blogger mana yang tak kenal dengan Nuffnang? Peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pasifik. Bermula beroperasi dengan 4 negara, sekarang dah berkembang kepada 6 negara. Tidakkah itu menunjukkan peningkatan yang terbaik dari Nuffnang? Aku pun tak berkecuali untuk join komuniti yang terhebat ini. Bila aku start join? 28/2/2009. Tapi blog aku dilahirkan pada 11/1/2009. Lebih kurang sebulan lepas blog aku beroperasi terus aku join Nuffnang dengan niat nak buat duit melalui blog konon.


11/18/2011

Saya Nak Samsung Galaxy S2 Sebab....


Contest ini dianjurkan oleh Beta.my & ditaja oleh Mynewshub
 
Tergoda plak aku untuk join give away dari Beta.my nie. Mana nak tau kot-kot
ada rezeki. Ini adalah sedikit kreatif dari aku. Sambil tanya soalan kepada 
rakan sekerja tanpa edit. Tanpa dialog yang aku karangkan, tanya samaada 
diorang tahu tak tentang Samsung Galaxy S2. Lagipun, sambil-sambil tue, 
promote sekali apa itu Beta.my.Yang best lepas aku rakam video nie, semua
tanya apa dia. Aku kata just join Give away dari Beta.my. So lepas nie,
ramai lah akan tahu tentang Informasi Teknologi Semasa dengan Beta.my.
Yang best, sebab apa nak Samsung Galaxy S2 dari Beta.my? 1st of all
confirm la sebab nak free kan! Cuma kawan2 aku tak sempat join, sori.
Kalau aku menang, aku belanja hangpa semua.
Ok laa, Layan video yang aku rakamkan ini. Good Luck untuk diri sendiri.



11/17/2011

Review Aku Bukan Tomboy! Sempoi gak.



Aku sempat untuk layan filem terbaru arahan Syamsul Yusof, Aku Bukan Tomboy. Pada pendapat aku, filem ini ok. Boleh dilayan, memang akan membuatkan korang ketawa. Tapi ada part yang membuatkan korang geli. Yang aku maksudkan part bila di ayat oleh Pengkid. Memang tak tahan! loya siot. Aku tak tau, camtu ka pengkid ayat awek sekarang. he he.

11/16/2011

Akibat seks bebas ke nie?

4:56 PM By

152182 anak luar nikah dalam 2 tahun. Bermaksud lebih kurang 6340 anak luar nikah di lahirkan dalam 1 bulan. Dari 2009 - 2011 kot. Aku tak baca pun paper nie. Gambar nie pun aku dapat dari group BB aku. Tapi tajuk ini memang mengejutkan aku.

Persoalannya! Kenapa banyak sampai camni? Jangan jadi macam budaya plak nanti. Biar saja, tanpa halangan.

11/15/2011

Pelawak Maharaja Lawak Mega yang aku nak sangat tengok!


Program kat Astro yang hanya disiarkan untuk pakej Mustika tak silap aku. Memang aku follow dari minggu pertama. cuma minggu ketiga saja aku tak sempat tengok live. Tapi tak apa, masih boleh tengok lagi ulangan dia. Maklumlah, Astro kan popular dengan siaran ulangan. he he.

11/12/2011

Apa Ada Dengan Astro B.yond IPTV!

Setelah lama ku simpan, sekarang baru aku nak kongsikan tentang apa yang aku tau pasal Astro B.yond IPTV! Semua ini aku tahu atas jemputan Nuffnang untuk aku join Event Astro B.yond IPTV Hollywood & Celebrity Night. Memang seronok event camtu, harap Nuffnang akan jemput aku lagi lain kali, kalau ada event camtu lagi. Tapi kali nie, aku just nak kongsi apa yang aku tahu masa aku join event tersebut. Dah alang-alang sampai, mesti laa aku ushar sekali pakej yang menarik ditawarkan. he he.


Apa itu Astro IPTV?

11/11/2011

My Happiest Moment!


Setiap orang mesti mempunyai saat yang amat menggembirakan. Adakalanya saat itu kita dapat rakamkan. Ada juga hanya menjadi kenangan yang terpahat didalam memori sahaja. Walauapapun, saat yang menggembirakan tentu kita takkan lupakan sampai bila-bila. Seandainya saat itu dirakam, confirm hingga akhir hayat gambar tersebut akan membuatkan kita tersenyum bila melihatnya.

Review Alamak Toyol - Pendapat Aku,


Sebelum ini, aku berkesempatan untuk layan cerita lawak terbaru kat panggung wayang. Filem Alamak Toyol. Biasalah, aku kan peminat tegar filem melayu. Semestinya aku layan cerita nie, tambahan pulak kata cerita komedi. Memang feveret aku. Tapi sebelum pergi, ada gak aku tengok review kat google dulu, sebab aku tengok lambat. Mesti ada orang yang dah tengok awal dari aku.

Penangan Anak Sulung!

12:44 AM By , ,


Pergh! kebuasan yang tidak diduga. Dok diam hanya untuk sekejap sahaja. Selebihnya MasyaALLAH. Hanya tuhan saja yang tahu. Tapi diwaktu begini laa kita suka melihat telatah anak kita. Nanti bila depa dah besar kita tengok cara lain plak. 

11/08/2011

Contest Gadget Impian anjuran Denaihati

2:11 AM By



For the 1st time! aku nak join contest yang popular dengan tagline hidup untuk memberi iaitu blog Denaihati. Seperti selalu yang maybe korang tahu, kalau contest dari blog Denaihati nie, mesti hadiah yang gempak-gempak. Termasuklah kali ini. Cuma kali ini, pilihan atas peserta sendiri. 

11/07/2011

Selamat Hari Raya Aidiladha!

9:59 PM By


Agak terlambat untuk aku ucapkan! Apa pun, aku tetap nak ucap gak. Untuk yang tanpa disangka baca blog ini. He he he. Anyway bagi yang berkemampuan mesti dah join korban kan? Kalau tak dapat buat korban pun tak apa. Kita boleh menolong melapah lembu atau apa yg patut.

11/03/2011

Lunch - Ikan Bakar belakang Masjid Negara!


Pergh dikala perut aku kelaparan ini, menunggu ketibaan kawan yang aku order makanan, baik aku update blog nie sikit. He he. Just untuk kongsikan kedai makan Ikan Bakar belakang Masjid Negara. Itu saja nama kedai yang aku boleh bagi. Kalau nama betul aku tak tau la plak. Maybe orang yang tahu boleh bagitau.

11/02/2011

Wordless Wednesday #8 - Ctrl vs Esc

12:16 PM By




- Posted using BlogPress from my iPad