7/31/2011

Maxis Blackberry Playbook Bloggers Workshop Terbaik!

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Fuhh! Intro.. he he he.. Ini maybe merupakan entry aku yang terpanjang aku buat sepanjang aku berblogging ini.. Maklumlah, nak share experience yang aku dapat masa terpilih untuk join Workshop Playbook exclusive for blogger yang dianjurkan oleh Maxis dan Nuffnang! Memang best join workshop ini, kami merupakan orang pertama yang dapat review tentang playbook yang secara rasminya diperkenalkan oleh Maxis.

7/25/2011

Artis Malaysia baru keluaran Youtube!


Memang macam-macam boleh buat bila dunia di hujung jari ini. Seseorang yang berbakat dalam menyanyi tak perlu lagi pergi ke studio untuk menjadi seorang penyanyi. Tak perlu lagi, beratur panjang untuk join program realiti TV. Dulu Yuna, Ana Raffali Dan Zee Avi taksilap aku.

7/24/2011

Kebangkitan pasukan bolasepak Malaysia!


Fuyoo! Walaupun kalah semalam kat Singapore. Tetapi tetap mendapat sokongan padu dari penyokong. Apa yang aku tengok. Sekarang penyokong Malaysia dah tak macam dulu. Kenapa aku kata tak macam dulu?
-Dulu kalau kalah Pasukan Malaysia akan dikutuk kaw kaw punya. Sekarang dah kurang, kutukkan masih ada. Tapi tidak macam dulu. Sampai semua tak kena.

7/21/2011

Tempat baru

5:40 PM By , No comments

Ofis baru, barang ofis yang baru. Membuatkan aku semangat berkerja. Tapi! Nak datang kerja tue, susah skit. Jam teruk sangat. Naik moto pun, terasa seksanya. Kalau naik kereta lagi la. Sampai ramai kawan - kawan yang dulu berulang naik kereta sekarang dah start public transport.

Dugaan betul! Tambah pulak nak cari kedai makan pun susah. So kalau kawan2 mana yg tau kedai makan yang sedap kat sini, roger roger la bagitau kat aku. Tolong menolong amalan mulia. He he.

Bahaya menjadi seorang Blogger!


Tue dia tajuk! tak tahan. Blogger sekarang semakin banyak. Seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Memang ramai, semua orang pakat nak berblog. Ada yang beretika dan ada juga tanpa etika. Main redah je. Aku nie pun, bukan blogger tegar sangat. So tak boleh la, nak tahu aku nie, masuk kategori mana. he he he.


Hari ini, dalam berita, seorang blogger telah diperintahkan membayar gantirugi atas fitnah yang dibuat. Memang dahsyat betul la. Masuk mahkamah tue. Bukan sikit! tapi rm400k. Memang masak la. Kalau aku kena, tak tau la camna nak bayar. nasib baik la, aku tak pernah buat post yang memfitnah selama blog ini hidup. 

7/20/2011

Wordless Wednesday #2 - Blogger Evolution!

7/18/2011

Playbook dengan pakej maxis!



Dengan ini diumumkan, Maxis dengan bangganya telah membawa gadget terbaru dari RIM. Bukan handphone Blackberry, Tetapi  Playbook. Satu lagi tablet yang akan bakal menyaingi Ipad 2. Boleh ke? Yang itu bergantung kepada pengguna laa.


Pada 16/07/2011,

7/15/2011

Live Arsenal vs Malaysia kat Stadium Bukit Jalil!



Dah kata peminat Arsenal! Inilah peluang aku nak tengok Team EPL kegemaran aku dari dulu lagi. Masa tahun 1999, aku tak boleh nak pergi. sebab masih sekolah. So kali ini, dah kerja. Ada duit sendiri. boleh layan laa. he he he. Memang enjoy laa, dah lama aku tak rasa feel dok kat stadium. 

7/13/2011

Wordless Wednesday #1 - Kepenatan

7/11/2011

Pelancaran Sony Ericsson w8 oleh Digi!


Digi datang lagi lagi dengan Plan serta harga smartphone yang terbaik. Kali ini, Digi memperkenalkan smartphone android walkman yang pertama iaitu Sony Ericsson w8. Untuk sesiapa yang suka mendengar lagu melalui handphone. Sony Ericsson w8 ini, adalah yang terbaik untuk anda. 

Bagi aku yang dah tengok handphone ini, not bad laa. Kecil, macam abang dia Sony Ericsson x8.

7/09/2011

Pro & Kontra isu BERSIH!



Pendapat aku tentang isu Perhimpunan BERSIH. Ada yang best, ada yang tak best. Kalau ada lagi, boleh tambah kat bahagian komen. ini sahaja yg kat kepala aku buat masa ini.

Apa yang best tentang isu perhimpunan BERSIH?
 

7/07/2011

Malam pelancaran Sony Ericsson w8 oleh Digi part 1!

 

Pada tanggal 4/7/2011 (fuyoo! macam berita), aku telah mendapat jemputan dari Nuffnang mengenai Pelancaran Sony Ericsson W8 oleh Digi di Bangsar pada 5/7/2011. Jemputan  ini memang membuat aku teruja sangat untuk pergi melihat  handphone android pertama versi walkman ini. he he he.

7/05/2011

Blogger Sport Carnival @ Citygolf!



1st of all, aku ingin berterima kasih kepada Nuffnang kerana telah memberi aku peluang untuk join carnival blogger ini. Memang best. Dapat berjumpa blogger yang lain. Tak lupa juga kepada Citygolf kerana telah menyediakan tempat yang best bagi kami beriadah.

7/02/2011

mp3 & Lirik Hambamu - Mawi bersama Ustaz Akhil Hayy (lagu tema - Imam Muda 2)



Imam Muda 2 dah sampai ke penghujungnya. Imam Muda Hassan telah menjadi juara untuk kali ini. Tahniah diucapkan, Tapi bagi aku mereka yang masuk imam muda adalah juara. Aku cukup sokong Astro menerbitkan cerita sebegini. Lepas nie, boleh la layan Ustazah Pilihan pula.